گل های مرکزی روی میز شام یک سنت کلاسیک و جاودانه است، اما گاهی اوقات گل ها در بشقاب شام شما نیز ظاهر می شوند.

گل‌های خوراکی در سبک‌های مختلف آشپزی استفاده می‌شوند و می‌توان آن‌ها را در منوهای غذا در سرتاسر جهان یافت.

خوردن همه گل‌ها بی‌خطر نیست، اما گل‌هایی که هستند می‌توانند طعم و رنگ بی‌نظیری را به بسیاری از غذاها، از جمله سالاد، سس، نوشیدنی و خوراکی‌ها ارائه دهند. برخی از آنها حتی ممکن است فواید سلامتی داشته باشند.

در اینجا 11 گل خوراکی با فواید بالقوه برای سلامتی آورده شده است.

هیبیسکوس

گیاهان هیبیسکوس شکوفه های بزرگ و آراسته ای تولید می کنند که معمولاً در آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری در سراسر جهان رشد می کنند. صدها گونه هیبیسکوس وجود دارد، اما محبوب ترین نوع خوراکی آن به نام های رزل یا هیبیسکوس سابداریفا شناخته می شود .

گل های هیبیسکوس می توانند به قطر 6 اینچ (15 سانتی متر) رشد کنند و در طیف گسترده ای از رنگ ها از جمله قرمز، سفید، زرد و سایه های مختلف صورتی یافت می شوند.

اگرچه گاهی اوقات برای اهداف کاملاً زینتی رشد می کند، هیبیسکوس به دلیل کاربردهای آشپزی و دارویی نیز شناخته شده است. می‌توانید گل را مستقیماً از گیاه بخورید، اما معمولاً از آن برای چای، نوش جان، مربا یا سالاد استفاده می‌شود.

بسیاری از فرهنگ ها چای هیبیسکوس را به دلیل خواص دارویی آن می نوشند. برخی از مطالعات نشان می‌دهند که هیبیسکوس ممکن است به کاهش فشار خون و سطح کلسترول کمک کند، اگرچه تحقیقات بیشتری برای درک بهتر اینکه چگونه هیبیسکوس می‌تواند از سلامت قلب حمایت کند، مورد نیاز است.

این چای قرمز روشن است و طعمی ترش و تا حدودی ترش دارد. ممکن است به صورت گرم سرو شود، اما به ویژه در یک روز گرم تابستانی روی یخ با طراوت است.

 قاصدک

قاصدک ها به عنوان علف های هرز سرسخت باغ شناخته می شوند. با این حال، آنها به عنوان یک گل خوراکی بسیار مغذی دو برابر می شوند.

قاصدک ها شکوفه های کوچکی دارند - تقریباً 1 تا 1.5 اینچ (2 تا 4 سانتی متر) قطر دارند - با تعداد زیادی گلبرگ ریز و زرد روشن. آنها ترکیبات گیاهی مختلفی را که دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی هستند 

جالب اینجاست که گل‌ها تنها بخشی از قاصدک نیستند که می‌توان آن را خورد. در واقع، از هر قسمت از این به اصطلاح علف هرز می توان لذت برد - از جمله ریشه، ساقه و برگ های آن.

گزینه های بی پایانی برای خوردن قاصدک وجود دارد. گل ها را می توان به صورت خام یا به تنهایی یا در سالاد پرتاب کرد. آنها را می توان نان و سرخ کرد یا برای تهیه ژله و شراب استفاده کرد.

ریشه ها را اغلب برای تهیه چای خیس می کنند، در حالی که سبزی ها ممکن است به صورت خام به عنوان سالاد یا ساندویچ مصرف شوند. همچنین می‌توان آن‌ها را در خورش‌ها، دلمه‌ها یا هر غذای دیگری که نیاز به سبزی‌های دلچسب دارد، طبخ کرد . اسطوخودوس

اسطوخودوس گیاهی چوبی و گلدار است که در ابتدا در بخش هایی از شمال آفریقا و مدیترانه رشد می کند. گل های بنفشه بسیار کوچک اما فراوان هستند.

اسطوخودوس احتمالاً بیشتر به خاطر رایحه متمایزش شناخته می شود که به دلیل اثرات آرام بخش آن مورد تحسین قرار گرفته است.

ترکیب رنگ و عطر، اسطوخودوس را به مواد افزودنی مطلوبی برای انواع غذاها، از جمله غذاهای پخته شده، شربت های دم کرده، لیکورها، دمنوش های گیاهی ، ادویه های خشک و مخلوط گیاهان تبدیل می کند.

طعم آن به خوبی با مواد شیرین و شور، از جمله مرکبات، انواع توت ها، رزماری، مریم گلی، آویشن و شکلات هماهنگ می شود.

هنگام آشپزی با اسطوخودوس، بهتر است از مقدار کمی شروع کنید و به آرامی آن را افزایش دهید تا به طعم دلخواه برسید، زیرا می تواند به سرعت بی نظیر شود.
پیچ امین الدوله

تقریبا 200 گونه پیچ امین الدوله وجود دارد، اما رایج ترین آنها گونه های ژاپنی و چوبی هستند. شکوفه های معطر، معمولاً زرد روشن یا سفید، شهد را نگه می دارند که می توان مستقیماً از گل خورد.

پیچ امین الدوله برای قرن ها برای شیوه های طب سنتی چینی حیاتی بوده است.

گل‌ها و عصاره‌های آن‌ها برای درمان بیماری‌های التهابی مختلف بلعیده می‌شوند یا روی پوست اعمال می‌شوند. با این حال، اثربخشی آن به عنوان درمان دارویی برای انسان از نظر علمی ثابت نشده است.

در دنیای آشپزی، پیچ امین الدوله بیشتر برای تهیه چای یا یک شربت معطر و خوش طعم استفاده می شود.

می توانید از شربت برای شیرین کردن چای سرد، لیموناد، ماست و شربت یا به عنوان جایگزین شکر در دستور پخت نان سریع استفاده کنید.

در حالی که گل پیچ امین الدوله و شهد آن برای خوردن کاملا بی خطر است، توجه داشته باشید که توت های برخی از گونه های آن در صورت مصرف زیاد ممکن است سمی باشند .

 

 گل گاوزبان

گل گاوزبان یا گل ستاره ای گیاهی است که گل های ظریف و ستاره ای شکل تولید می کند. شکوفه ها معمولا آبی هستند اما ممکن است سفید یا صورتی نیز باشند.

در طب گیاهی از گل گاوزبان برای درمان بیماری های جزئی مانند گلودرد یا سرفه استفاده می شود. با این حال، تحقیقات انسانی برای حمایت از اثربخشی آن به عنوان یک درمان پزشکی کمیاب است 

در آشپزخانه، راه های استفاده از گل گاوزبان کم نیست، زیرا هم گل ها و هم برگ های آن خوراکی هستند. گلها اغلب به عنوان طعم کمی شیرین توصیف می شوند که یادآور خیار و عسل است.

گل ها را می توان به صورت تازه در سالاد یا به عنوان چاشنی دسر و کوکتل مصرف کرد - یا ممکن است پخته شده و به سوپ، سس یا ماکارونی پر شده اضافه شود. گل گاوزبان را می‌توان به‌عنوان یک غذای جانبی سبزیجات نیز سرو کرد.

. خرفه

خرفه نوعی ساکولنت است که گل های ریز و زرد و برگ های ضخیم و گوشتی تولید می کند - که هر دو خوراکی هستند و ممکن است به صورت پخته یا خام مصرف شوند.

از نظر تاریخی، خرفه با ارزش تر از علف هرز باغ در نظر گرفته نمی شد. با این حال، این گیاه کوچک اخیراً به دلیل محتوای غنی از مواد مغذی محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها است، اما بزرگترین ادعای آن برای شهرت تغذیه‌ای، محتوای چربی امگا 3 آن است. در واقع، خرفه بیش از هر سبزی دیگری در نوع خود، امگا 3 را تامین می کند.

گل ها و برگ های خرفه را می توان به صورت خام در بسیاری از سالادها و ساندویچ ها سرو کرد. همچنین ممکن است آن ها را با سبزیجات دیگر به عنوان غذای جانبی سرخ کرده یا بخارپز کنید یا به سوپ های مورد علاقه تان اضافه کنید. حتی ممکن است این گیاه را به صورت کوبیده و سرخ شده امتحان کنید.

. گل رز

بیش از 150 گونه گل رز تقریباً در هر اندازه و رنگ قابل تصوری موجود است. بهترین بخش این است که همه آنها خوراکی هستند. با این حال، گل رز همه طعم یکسانی ندارند.

یک قانون کلی خوب برای انتخاب یک گل رز خوش طعم این است که اگر بوی خوشی داشته باشد، احتمالاً طعم خوبی نیز خواهد داشت. با این حال، فقط گلبرگ ها را بخورید، زیرا برگ ها و ساقه ها یک میان وعده بسیار خوش طعم را ایجاد نمی کنند.

گلبرگ های رز طعمی بسیار معطر، گلی و کمی شیرین دارند.

آنها را می توان به صورت خام خورد، با میوه های مختلف یا سالادهای سبز مخلوط کرد یا خشک کرد و به گرانولا یا گیاهان مخلوط اضافه کرد.

همچنین می توان گلبرگ های گل رز تازه را مخلوط کرد و به مایع اضافه کرد تا نوشیدنی ها، مرباها و ژله های گل رز تهیه شود. گلبرگ های خرد شده گل رز که به شکر یا کره اضافه می شود، رنگ منحصر به فردی به مواد معمولی می دهد.

مانند بسیاری از گل های خوراکی دیگر، گل رز ممکن است فواید سلامتی داشته باشد. برخی تحقیقات نشان می دهد که ترکیبات خاصی در گل رز ممکن است در کاهش اضطراب و تقویت آرامش نقش داشته باشد.

شکوفه کدو حلوایی

اگر تا به حال کدو حلوایی تابستانی را در باغ خود پرورش داده اید، احتمالاً از گل های ظریف آنها آگاه هستید. با این حال، ممکن است ندانید که این گل ها به اندازه خود کدو حلوایی قابل خوردن هستند .

اگرچه این شکوفه ها روی همه انواع کدوهای تابستانی شکل می گیرند، اما محبوب ترین آنها از کدو سبز است. گل های کدو سبز زرد روشن با شکل زنگ بلند و گرد است.

این گل ها را می توان به صورت خام به عنوان چاشنی یا خرد شده و به سالاد اضافه کرد. اگر احساس لذت می کنید، یکی دیگر از گزینه های خوشمزه این است که شکوفه ها را با پنیرهای گیاهی پر کنید و سرخ کنید یا بپزید تا گلبرگ های ظریف ترد شوند.

لازم نیست برداشت کدو حلوایی خود را قربانی کنید تا از خوردن گل لذت ببرید. فقط شکوفه های ماده می توانند به کدو تبدیل شوند، بنابراین برای اطمینان از برداشت کامل گل های نر را بخورید .

گل های نر ساقه بلند و نازکی دارند و معمولاً در اطراف لبه های بیرونی گیاه رشد می کنند. گل‌های ماده تمایل دارند به مرکز گیاه نزدیک‌تر رشد کنند و میوه‌ای کوچک و پیازی در پایه شکوفه، جایی که به ساقه می‌رسند، دارند.


در پینترست به اشتراک بگذاپنسی ها که در حال حاضر بسیار خوشایند هستند، خوردن آنها به همان اندازه دلپذیر استپانسی ها شکوفه های کوچکی دارند که قطر آنها حدود 2 تا 3 اینچ (5 تا 8 سانتی متر) است. آنها در رنگ های زیادی وجود دارند، اما رنگ های بنفش، آبی و زرد رایج ترین هستند. آنها پنج گلبرگ روی هم دارند با یک ناحیه تیره در مرکز که شبیه لکه جوهر است.ه طور معمول، پانسی ها طعم ملایم، تازه و کمی گلی دارند - اگرچه بسته به نوع آن، طعمی متفاوت وجود دارداز آنجایی که پنسی ها می توانند تنوع رنگ زیادی داشته باشند، افزودنی های تزئینی عالی برای دسرها، مانند شیرینی ها، کیک ها و کلوچه ها ایجاد می کنند. برای طعم بیشتر، می توانید گلبرگ ها را قبل از اضافه کردن به ظرف خود آب نبات بزنید.

برای آماده‌سازی ساده‌تر، پنسی‌ها را می‌توان ریز خرد کرد و به یک سالاد سبز ساده اضافه کرد تا رنگ و بافتی پیدا کند.

پانسی ها علاوه بر اینکه یک افزودنی منحصر به فرد برای یک وعده غذایی هستند، منبعی غنی از چندین ترکیب گیاهی قوی هستند که خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارند.

 بابونه

بابونه یک گیاه گلدار است که قرن ها در آشپزی و طب سنتی استفاده می شود.

از نظر دارویی، بابونه اغلب برای کاهش اضطراب و بهبود کیفیت خواب مصرف می شود.

گل ها بسیار شبیه به گل بابونه هستند، البته بسیار کوچکتر. آنها طعم کمی شیرین و خاکی به غذاهایی که با آنها طبخ می شوند می دهند.

بیشتر دستور العمل ها به گرم کردن گل ها در یک مایع برای استخراج طعم و ترکیبات زیست فعال آنها نیاز دارند. برگ ها و گل ها معمولاً ابتدا خشک می شوند اما می توان از آنها به صورت تازه استفاده کرد.

در حالی که اغلب برای چای بابونه استفاده می شود ، شکوفه ها می توانند شربت یا دم کرده های دیگر را برای محصولات پخته شده، اسموتی ها یا دسرها نیز تهیه کنند. یا سایر عرقیات استفاده شود.

 

خط پایین

اگرچه ممکن است عادت داشته باشید که گل ها را فقط به عنوان تزئین ببینید، اما می توانید بسیاری از آنها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا رنگ و بافتی متفاوت داشته باشید.

علاوه بر این، بسیاری از گل های خوراکی مغذی هستند و حاوی آنتی اکسیدان های قوی و ترکیبات ضد التهابی هستند که می توانند از سلامت شما حمایت کنند .

می توانید آن ها را به صورت خام سرو کنید، با سبزیجات بپزید، به عنوان میان وعده سرخ کنید یا روی دسرهایتان بپاشید.

صرف نظر از مهارت آشپزی شما، اضافه کردن گل های خوراکی به وعده غذایی بعدی خود آسان است.