
اگر بخواهیم تمام روغنهای گیاهی را نام ببریم، باید لیست بلندبالایی آماده کنیم، چرا که بذرها، دانهها، گیاهان و میوههای بسیاری وجود دارند که از آنها، روغن تهیه میشود. هر کدام از این روغنها خواص منحصر به خود را داشته و تفاوتهای عمدهای در ویژگیها، خصوصاً کاربرد و نحوه مصرف دارند. در این مقاله به معرفی بهترین روغنهای خوراکی میپردازیم و از خواص هرکدام میگوییم تا برای انتخاب محصول مناسب، اطلاعات کافی داشته باشید.
بهترین روغن های خوراکی را بشناسیم
همانطور که در قسمت بالا به آن اشاره کردیم، دانهها، گیاهان و میوههای زیادی وجود دارند که از آنها روغن گرفته میشود، بههمین دلیل در این قسمت سعی خواهیم کرد تا بهترین محصولاتی را که برای روشهای مختلف تهیه غذا مناسب هستند و بهدلیل خواص عالی، باید در رژیم غذایی روزانه ما قرار بگیرند را معرفی کنیم.
روغن کانولا
روغن کانولا از گیاه کانولا که گونه اصلاح شده گیاه کلزا است، استخراج میشود و سطح بالایی از اسیدهای چرب ضروری را دارد. اسیدهای چرب اشباع این روغن در مقایسه با دیگر روغنهای گیاهی در پایینترین سطح بوده و فاقد ترانس و کلسترول است. سطح زیرکشت این گیاه در سراسر جهان بسیار وسیع است و به همین دلیل نیز قیمت مناسبی دارد.
خواص روغن کانولا:
- فاقد ترانس و فاقد کلسترول
- روغن کانولا در کاهش کلسترول بد خون ( LDL) و همچنین افزایش کلسترول خوب خون (HDL) موثر است.
- روغن کانولا تنها با کمتر از 4% اسیدهای چرب اشباع (پالمیتیک) ، دارای کمترین میزان اسیدهای چرب اشباع در بین روغنهای گیاهی است.
- این روغن حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامینهای E و K است .
- روغن کانولا در ترکیب فسفولیپیدهای موجود در پلاکتهای خون تاثیر داشته و در فعالیت پلاکتها و جلوگیری از لخته شدن خون در عروق موثر است.
- حفظ سلامت قلب و عروق
- سرشار از آنتیاکسیدان
- کاهش خطر ابتلا به سرطان
- سلامت پوست و مو
روغن آفتابگردان
روغن آفتابگردان از فشردن دانههای گیاه آفتابگردان بدست آمده و از جمله محصولاتی است که بیشتر خانوادهها از آن استفاده میکنند. روغن آفتابگردان شفاف، خوش عطر، خوش طعم است و رنگی زرد روشن مایل به طلایی دارد. این محصول به دلیل نقطه دود بالایی (246 درجه سانتیگراد) که دارد برای انواع روشهای طبخ غذا خصوصاً سرخ کردنهای طولانیمدت و عمیق مناسب است.
روغن آفتابگردان سالهاست که به عنوان روغن مناسب پختوپز و سرخکردنی مصرف میشود. روغن آفتابگردان شامل 15 % اسیدهای چرب اشباع شده و 85 % اسیدهای چرب غیر اشباع هستند. اسیدهای چرب غیر اشباع آن شامل اسیدهای چرب دارای یک پیوند غیر اشباع ( اسید اولئیک) و درصد بالایی از اسیدهای چرب دارای چند پیوند غیر اشباع ( اسید لینولئیک) است که هر دو برای سلامتی مفید و در کاهش مقدار کلسترول خون موثرند. به دلیل اینکه مقدار اسید لینولنیک موجود در روغن آفتابگردان کم و در حدود 0.5 % است، این روغن درمقایسه با روغنهای دارای اسید لینولنیک زیاد، نظیر روغن سویا ، عمر نگهداری بیشتری دارد.
خواص روغن آفتابگردان:
- کاهش کلسترول بد خون
- افزایش سطح انرژی بدن
- بهبود سیستم ایمنی بدن
- محافظت از بدن در برابر اثرات رادیکالهای آزاد
- کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی و سرطان
روغن نیمه جامد امگا
روغن نیمه جامد امگا مخلوطی از روغنهای گیاهی شامل روغن کانولا، آفتابگردان و سویا است و در نتیجه خواص این سه محصول را بهصورت یکجا دارد. اسیدهای چرب اشباع روغن نیمه جامد امگا کمتر از 5% بوده و محصول بسیار مناسبی برای پختوپز و سرخ کردن است.
خواص روغن نیمه جامد امگا:
- کاهش خطر بروز بیماریهای قلبی-عروقی
- سرشار از ویتامین E و آنتیاکسیدان
- حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن
- حاوی بتاکاروتن
- فاقد کلسترول و اسیدهای چرب ترانس
- حاوی اسیدهای چرب ضروری غیر اشباع
- دارای مقاومت حرارتی بیشتر نسبت به روغنهای مایع و جامد معمولی
- بهتر شدن طعم غذا
لینک مطلب : https://b2n.ir/u71821
- ۰۱/۰۵/۰۳