سیستم ایمنی قوی به حفظ سلامت فرد کمک می کند. آیا غذاهای خاص می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند؟
سیستم ایمنی بدن از اندام ها، سلول ها، بافت ها و پروتئین ها تشکیل شده است. اینها با هم فرآیندهای بدن را انجام می دهند که با پاتوژن ها، که ویروس ها، باکتری ها و اجسام خارجی هستند که باعث عفونت یا بیماری می شوند، مبارزه می کنند.
هنگامی که سیستم ایمنی با یک پاتوژن تماس پیدا می کند، پاسخ ایمنی را تحریک می کند. سیستم ایمنی آنتی بادی هایی را آزاد می کند که به آنتی ژن های موجود در پاتوژن ها متصل می شوند و آنها را از بین می برند.
گنجاندن غذاهای خاص در رژیم غذایی ممکن است پاسخ ایمنی فرد را تقویت کند. در ادامه بخوانید تا با 15 ماده غذایی که سیستم ایمنی را تقویت می کنند آشنا شوید.
یک رژیم غذایی سالم و متعادل نقش مهمی در حفظ سلامتی دارد. غذاهای زیر ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند:
1. زغال اخته
زغال اخته دارای خواص آنتی اکسیدانی است که ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.زغال اخته حاوی نوعی فلاونوئید به نام آنتوسیانین است که دارای خواص آنتی اکسیدانی است که می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
اشاره کرد که فلاونوئیدها نقش اساسی در سیستم دفاعی دستگاه تنفسی دارند.
محققان دریافتند افرادی که غذاهای غنی از فلاونوئید مصرف میکنند کمتر به عفونت دستگاه تنفسی فوقانی یا سرماخوردگی مبتلا میشوند.
2. شکلات تلخ
شکلات تلخ حاوی یک آنتی اکسیدانی به نام تئوبرومین است
که ممکن است با محافظت از سلول های بدن در برابر رادیکال های آزاد به تقویت سیستم
رادیکال های آزاد مولکول هایی هستند که بدن هنگام تجزیه غذا یا تماس با آلاینده ها تولید می کند. رادیکال های آزاد می توانند به سلول های بدن آسیب برسانند و ممکن است به بیماری کمک کنند.
علیرغم فواید بالقوه، شکلات تلخ کالری و چربی اشباع شده بالایی دارد، بنابراین مصرف آن در حد اعتدال ضروری است.
3. زردچوبه
زردچوبه یک ادویه زرد رنگ است که افراد زیادی از آن در آشپزی استفاده می کنند. در برخی از داروهای جایگزین نیز وجود دارد. مصرف زردچوبه ممکن است پاسخ ایمنی فرد را بهبود بخشد. این به دلیل خواص کورکومین، ترکیبی در زردچوبه است.
با توجه به
کورکومین دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است.
4. ماهی روغنی
ماهی قزل آلا، ماهی تن، pilchards، و دیگر ماهی های روغنی غنی هستندمنبع اسیدهای چرب امگا 3
مصرف طولانی مدت اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید (RA) را کاهش دهد.
RA یک بیماری خودایمنی مزمن است که زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی به اشتباه به بخش سالم بدن حمله کند.
5. کلم بروکلی
کلم بروکلی منبع دیگری از ویتامین C است. همچنین حاوی آنتی اکسیدان های قوی مانند سولفورافان است. به این دلایل، مصرف منظم سبزیجات برای حمایت از سلامت سیستم ایمنی، انتخاب خوبی است.
6. سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین هستندسرشار از بتا کاروتن
، نوعی آنتی اکسیدان است که به پوست سیب زمینی رنگ نارنجی می دهد.
بتاکاروتن منبع ویتامین A است. به سلامت پوست کمک می کند و حتی ممکن است مقداری از آن را تامین کندمحافظت در برابر آسیب های پوستی
از اشعه ماوراء بنفش (UV)
اسفناج ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کند، زیرا حاوی بسیاری از مواد مغذی و آنتی اکسیدان های ضروری است، از جمله :
فلاونوئیدها
- کاروتنوئیدها
- ویتامین سی
- ویتامین E
ویتامین C و E می تواند کمک کندحمایت از سیستم ایمنی بدن
پژوهش
همچنین نشان می دهد که فلاونوئیدها ممکن است به پیشگیری از سرماخوردگی در افراد کمک کند.
8. زنجبیل
مردم از زنجبیل در انواع غذاها و دسرها و همچنین در چای استفاده می کنند.طبق یک بررسی، زنجبیل دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است و احتمالاً فوایدی برای سلامتی دارد. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تأیید اینکه آیا می تواند به طور موثر از بیماری جلوگیری کند یا خیر، ضروری است.
9. سیر
سیر ممکن است به پیشگیری از سرماخوردگی کمک کند.
سیر یک درمان خانگی رایج برای پیشگیری از سرماخوردگی و سایر بیماری ها است.
بررسی کرد که آیا مصرف مکمل های سیر حاوی آلیسین خطر ابتلا به سرماخوردگی را کاهش می دهد یا خیر.
گروهی از شرکتکنندگانی که دارونما مصرف میکردند، بیش از دوبرابر تعداد سرماخوردگی بین آنها نسبت به افرادی که مکملهای سیر مصرف میکردند، داشتند. با این حال، محققان به این نتیجه رسیدند که تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا سیر می تواند به پیشگیری از سرماخوردگی کمک کند یا خیر، ضروری است.
10. چای سبز
چای سبز حاوی مقدار کمی کافئین است، بنابراین افراد می توانند از آن به عنوان جایگزینی برای چای سیاه یا قهوه استفاده کنند. نوشیدن آن ممکن است سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت کند.
مانند زغال اخته، چای سبز حاوی فلاونوئیدها است که ممکن است کاهش دهدخطر سرماخوردگی
11. کفیر
کفیر یک نوشیدنی تخمیر شده است که حاوی کشت زنده باکتری هایی است که برای سلامتی مفید هستند.
تحقیقات اولیه نشان می دهد که نوشیدن کفیر ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. با توجه به
مطالعات مختلف نشان داده اند که مصرف منظم کفیر می تواند به موارد زیر کمک کند:
مبارزه با باکتری ها
کاهش التهاب
- افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی
اکثر تحقیقاتی که این موضوع را تایید میکند، روی حیوانات یا در آزمایشگاه انجام شده است. محققان باید مطالعات بیشتری را انجام دهند تا بفهمند چگونه کفیر ممکن است از بیماری در انسان جلوگیری کند.
12. تخمه آفتابگردان
تخمه آفتابگردان می تواند یک افزودنی خوشمزه به سالاد یا کاسه صبحانه باشد. آنها منبع غنی ویتامین E ، یک آنتی اکسیدان هستند.
همانند سایر آنتی اکسیدان ها،ویتامین E عملکرد سیستم ایمنی را بهبود می بخشد
. این کار را با مبارزه با رادیکال های آزاد انجام می دهد، که می تواند به سلول ها آسیب برساند.
13. بادام
بادام یکی دیگر از منابع عالی استویتامین E
. آنها همچنین حاوی منگنز، منیزیم و فیبر هستند.
یک مشت کوچک یا یک چهارم فنجان بادام یک میان وعده سالم است که ممکن است برای سیستم ایمنی بدن مفید باشد.
14. پرتقال یا کیوی (کیوی)
پرتقال و کیوی منبع عالی ویتامین C هستند، ویتامینی که بسیاری از افراد هنگام احساس سرماخوردگی به آن روی می آورند.
در حالی که دانشمندان هنوز دقیقاً مطمئن نیستند که ویتامین C چگونه کمک می کندممکن است کاهش دهدطول مدت علائم سرماخوردگی و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن انسان.
15. فلفل دلمه ای قرمز
برای افرادی که سعی در اجتناب از قند موجود در میوه دارند، فلفل دلمه ای قرمز منبع جایگزین عالی ویتامین C است.
با توجه بهمطالعه روش های پخت.
- ۰۱/۰۳/۱۲